EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG

Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.

Maar naast het geschikte huis vinden, is ook de juiste omgeving een absolute must. Wij vonden voor onze lezers zowel de ideale vakantiewoning – met het Hof van Kalenberg – als de ideale uitvalsbasis voor de meest geweldige fietstochten, in het dorpje Voort.

Borgloon en het Toscane van het Noorden

Een fietsliefhebber herbergen in het landelijke dorpje Voort, is net zoals ‘de kat bij de melk zetten’, want van hieruit is elke windrichting die gekozen wordt een waar fietsfestijn. Voort is met 200 inwoners het tweede kleinste dorpje van Borgloon. Hier bevind je je recht in het hart van de fruitstreek in Haspengouw – het Toscane van het Noorden. Borgloon bezit door de geschiedenis van het Middeleeuws Graafschap Loon – dat hier ontstond in 1020 – een pracht aan gebouwen zoals kapellen, burchten en een historisch stadhuis. In de kleine en gezellige stadskern vind je enkele leuke, sfeervolle restaurants. Voor de fietsers is het echter de directe en wijde fietsomgeving wat Voort en Borgloon zo aantrekkelijk maakt om hier een fietsvakantie door te brengen.

Fietsen naar alle windrichtingen

We geven hierna alvast een overzichtje van wat allemaal binnen fietsbereik ligt vanuit het Hof van Kalenberg:

Tongeren ligt slechts op negen km en nodigt uit voor een bezoekje aan de oudste stad van België. Vandaar fiets je verder langs gezellige binnenwegen op de oude Romeinse route naar Maastricht (23 km). De buurt van Maastricht is meer dan gekend bij de echte wielerfanaten. De Cauberg in Valkenburg, de Camerig, Vaalserberg, Eyserbosweg en de Keutenberg zijn ware uitdagingen voor elke fietser.

Wil je vanuit Borgloon naar Luik (ca 30 km)? Je hebt de keuze via Heers of Tongeren maar gestadig klimmen zal je zeker doen! Heb jij de Hallembaye al beklommen? Als je van een echte uitdaging houdt moet je dit absoluut doen! Deze regio biedt heel wat prachtige routes, uitdagingen en fietsevenementen. Ook Sint Truiden ligt slechts 11 km van Borgloon. Deze mooie historische stad die qua fruitcultuur en bloesembeleving niet moet onderdoen voor Borgloon is steeds erg levendig en biedt in elk seizoen een gevarieerd aanbod voor de bezoeker. Terrasjes, restaurants, cultuur, wijn- en bierproeverijen,.. je kan het zo gek niet bedenken. Tussen Tienen – Sint Truiden en Tongeren kan je over de oude Romeinse routes fietsen die autovrij zijn! Nieuw in de regio rond Hof van Kalenberg is de overdekte wielerpiste in Zolder. Fietsen op de piste is steeds een beleving op zich. Zolder ligt op minder dan 25 km van Voort.

Kortom: Je zit hier in het midden van het gezellige Limburg waar je je steeds welkom voelt. De Belgisch-Limburgse fietscultuur is overal aanwezig en de fietser is hier graag gezien. Overal vind je locaties die je met open armen zullen ontvangen en al de nodige service bieden.

Verblijven in het Hof van Kalenberg

Hof van Kalenberg ligt in het prachtige landelijke dorpje Voort. Deze prachtige 5 sterren vakantiewoning biedt plaats aan 12 personen

• Twee badkamers met douche en ligbad
• Vier ruime slaapkamers zonder tapijt
• Een grote woonkamer met zicht naar de tuin
• Open keuken
• Een aparte relaxruimte
• De tuin biedt privacy en het terras ligt op de zuidkant.
• De jacuzzi en sauna
• Een houtskool barbecue en ligstoelen maken het Haspengouw-vakantiegevoel compleet.
• Een veilige fietsberging – ook voor elektrische fietsen – met werkstand en mogelijkheid om de fiets te poetsen + fietsgereedschap voor kleine herstellingen.
• Wasmachine en droogkast.
• Informatie over de fietsroutes ligt in de woning of kan je via fietsnet.be of fietsknooppunten routeplanner zelf samenstellen.
• Hof van Kalenberg is lid van fietslogies Limburg!

Hoog culinaire geneugten in Tongeren

Tongeren ligt op 9 km van Borgloon en is de oudste stad van België! Ambiorix is een bekende naam en deed eer aan ons volk in de strijd met de Romeinse keizer Caesar. Nu prijkt hij op het stadsplein, kort bij de basiliek die ook absoluut een bezoek waard is, het vernieuwde stadhuis en het Gallo Romeins museum dat elk jaar naast de vaste collectie, wel een top expo presenteert. Geen zin in kunst? Tongeren heeft drie sterrenrestaurants; De Mijlpaal, Magis en Alter. Wekelijks is er in Tongeren nog een antiekmarkt die heel wat volk lokt.

Meer Nieuws

 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • DE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRANDDE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRAND
  De alombekende Coll de Rates in de regio rond Calpe stond dit weekend in lichterlaaie als gevolg van een uit de hand gelopen verbranding van tuinafval. Niet minder dan 800 ha zijn afgebrand.
  Lees meer…
 • GENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUXGENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUX
  Eindelijk is er een complete reisgids over de Mont Ventoux. Deze mythische wielerberg staat bij heel veel wielertoeristen bovenaan hun bucketlist. Dat is de auteurs Toon Claes, internationaal bekend sportchirurg voor wie de berg geen geheimen meer heeft, en Dina Vercruyssen, die aan de voet van de berg een B&B heeft, ook niet ontgaan.
  Lees meer…
Meer artikels