DEVERBIESTROUTE

De gemeente Pittem heeft bij de viering van 400 jaar pater Verbiest in 2023 de al bestaande ‘Ferdinand Verbiest’-fietsroute uit 2010 in een compleet nieuw jasje gestoken.

Verbiest was een wereldberoemde astronoom, ingenieur en diplomaat uit de 17e eeuw die als missionaris naar China reisde. Hij vervulde in China een belangrijke rol aan het keizerlijk hof en werd er mandarijn. In het vernieuwde Verbiest Experience Center kom je alles te weten over zijn levensverhaal en reis naar China. Daar start ook de bewegwijzerde fietsroute van 24/44 km die hoofdzakelijk loopt over het grondgebied Pittem en deels in Meulebeke, Ardooie, Wingene en Tielt. De route loopt langs rustige, landelijke, verharde wegen. Je kan er de mooiste plekjes bewonderen en genieten van prachtige vergezichten o.a. op de top van 42 m hoge Pittem Berg. De folder en bijhorende kaart van de route kan je gratis afhalen bij het onthaal op het gemeentehuis van Pittem of downloaden van www.pittem.be/nl/vrije-tijd/sport–recreatie/fietsen-en-wandelen/fietsen

Text: Rens Klaasse
Photo: pittem.be

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels