DE VERBIESTROUTE

De gemeente Pittem heeft bij de viering van 400 jaar pater Verbiest in 2023 de al bestaande ‘Ferdinand Verbiest’-fietsroute uit 2010 in een compleet nieuw jasje gestoken.

Verbiest was een wereldberoemde astronoom, ingenieur en diplomaat uit de 17e eeuw die als missionaris naar China reisde. Hij vervulde in China een belangrijke rol aan het keizerlijk hof en werd er mandarijn. In het vernieuwde Verbiest Experience Center kom je alles te weten over zijn levensverhaal en reis naar China. Daar start ook de bewegwijzerde fietsroute van 24/44 km die hoofdzakelijk loopt over het grondgebied Pittem en deels in Meulebeke, Ardooie, Wingene en Tielt. De route loopt langs rustige, landelijke, verharde wegen. Je kan er de mooiste plekjes bewonderen en genieten van prachtige vergezichten o.a. op de top van 42 m hoge Pittem Berg. De folder en bijhorende kaart van de route kan je gratis afhalen bij het onthaal op het gemeentehuis van Pittem of downloaden van www.pittem.be/nl/vrije-tijd/sport–recreatie/fietsen-en-wandelen/fietsen

Text: Rens Klaasse
Photo: pittem.be

Meer Nieuws

 • FALL IN S-LOVE-NIA – FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARSTFALL IN S-LOVE-NIA - FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARST
  Ongerepte natuur, weelderige, groene bossen en wegen met weinig verkeer, dat is Slovenië. Af en toe vlak, maar meestal van de heuvels tot het hooggebergte – of andersom - op prachtige wegen door het land van Tadej Pogačar en Primož Roglič.
  Lees meer…
 • ONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALTONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALT
  Op geschiedenis- en cultuurjacht gaan in Duitsland, hoe doe je dat? Op de (elktrische) fiets natuurlijk! De fiets is gewoonweg het perfecte vervoersmiddel om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te rijden, je fiets op slot te doen, een shot ongekende cultuur en geschiedenis in je op te nemen en weer verder te fietsen.
  Lees meer…
 • 360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt
  Heb je niet genoeg aan één regio als je op mountainbikevakantie trekt? Dan hebben wij een gouden tip voor jou: De Salzburger Sportwelt, want hier vind je zeven plaatsen onder één dak. Of eigenlijk onder één helm. Deze mountainbikeregio in het SalzburgerLand biedt kilometerslange trails, beboste bergkammen en rotsachtige bergtoppen. Iedereen die gewoon meer wil tijdens een mountainbikevakantie is hier op de juiste plek.
  Lees meer…
Meer artikels