CYCLE TOUR – UW 500 KM UITDAGING IN HET HART VAN DUITSLAND

De CYCLE TOUR is een sportieve uitdaging die van 6 tot 8 september 2024 plaatsvindt in het hartje van Duitsland. De route voert van Magdeburg door de regio Weimar, langs het merenlandschap bij Leipzig, naar Halle/Saale en uiteindelijk terug naar Magdeburg.

500 km jubileumrit: CYCLE TOUR viert 5-jarig bestaan!

De 500 kilometer met in totaal 3.000 hoogtemeters worden in drie etappes afgelegd. In een familiale sfeer en zonder competitief karakter kunnen 130 deelnemers zich verheugen op afwisselende routes en allround zorg.

Ook voor beginnende fietsers!

Voor elke fietser is er een passende uitdaging. Zo is er de familietoer van iets meer dan 50 km. De start vindt plaats op zondag 08 september om 10.30 uur op de Karlsplatz in Bernburg bij het officiële verfrissingspunt van de CYCLE TOUR en biedt vooral beginners de mogelijkheid om de CYCLE TOUR te leren kennen en ervan te houden.

Ook op zondag is er de 100 km tocht die de steden Saksen-Anhalt, Magdeburg en Halle an der Saale verbindt. Op deze tocht is elk fietser welkom. Het is een tocht die kan afgelegd worden op uw eigen tempo. De 100 km tocht wordt apart gereden van de Cycle Tour die over drie dagen 500 km aflegt. De Cycle Tour zelf is dan weer een echte uitdaging voor de goed getrainde fietser. We geven hieronder een beschrijving van wat je te wachten staat.

Photo © Lena Kellerstrass
Photo © Andreas Lander

Dag 1 – Maagdenburg > Apolda

Na de briefing en het uitdelen van de startnummers de avond ervoor, vertrek je samen met de andere deelnemers op vrijdagochtend om 8.30 uur vanaf het Domplein in Magdeburg – waar zondag de grote finish is – richting het zonnige zuiden. De rit gaat parallel met de rivier de Saale en leidt de renners door verschillende mooie landschappen. Hotel am Schloß in Apolda wacht op jou en nodigt alle deelnemers uit voor een gezellig samenzijn ‘s avonds.

Lengte van de route: ongeveer 190 km
Hoogtemeters: ongeveer 1.700 m

Dag 2 – Apolda > Halle

Etappe 2 in deze editie is heel anders dan voorgaande jaren en voert voor het eerst door het prachtige Weimarer Land, over het Leipziger Neue Seenplateau naar Halle. Je zal vol tevredenheid in Halle aankomen en meerdere deelnemers zullen elkaar een schouderklopje geven voor de prestatie van de voorbije twee dagen. Carboloaden is nu aan de orde van de dag, zodat de uitdaging morgen kan worden voltooid!

Lengte van de route: ongeveer 200 km
Hoogtemeters: ongeveer 1.000 m

Photo © Andreas Lander
Photo © Lena Kellerstrass

Dag 3 – Halle > Maagdenburg

De laatste etappe wordt fantastisch! Samen met meer dan 1.000 andere deelnemers aan de CYCLE TOUR en transpondertijdwaarneming vertrek je vanaf de Hallmarkt in Halle langs de rivier de Saale over vlakke wegen naar Bernburg. De Saale blijft de deelnemers oriënteren en leid ze vanuit het zuiden naar Magdeburg, de hoofdstad van Saksen-Anhalt. Vol trots en vreugde heb je nu de 500 kilometer-uitdaging volbracht en kan je nagenieten van jouw prestatie.

Lengte van de route: ongeveer 110 km
Hoogtewinst: ongeveer 475 m

All-round feel-good pakket

Het aantal deelnemers aan de driedaagse tour is beperkt tot 130. Het startpakket omvat de organisatie van de tocht, deelname aan de cyclo van de CYCLE TOUR inclusief de tijdwaarneming, de officiële CYCLE TOUR-trui 2024, twee overnachtingen in 4-sterrenhotels, twee diners met twee drankjes per persoon, ontbijt, bagagevervoer, catering met snacks, gels, fruit en drankjes, andere kleine voorzieningen en een team van verschillende mensen die je 24 uur per dag terzijde staan voor ondersteuning, service en motiverende woorden. De driedaagse tocht is geen wielerwedstrijd, maar een georganiseerde fietstocht over de weg.

Prijs totaalpakket: 549,00 €

Photo right © Christian Schelauske, Photos left: © Andreas Lander

De belangrijkste feiten van de driedaagse CYCLE TOUR op een rijtje:

– 6 tot 8 september 2024
– Duur totaal event: Vrijdag t/m zondag incl. welkomstavond op donderdag
– Afstand en aard: 500 kilometer met racefiets
– Parcours: GPS-geleide, met de hand uitgezochte routes
– Aantal deelnemers: max. 130 deelnemers
– Twee overnachtingen in 4-sterrenhotels
– Samen ontbijten & dineren incl. drankjes
– Persoonlijke begeleiding van het Cycleteam
– Veilig bagagetransport op alle etappes
– Catering punten met geweldige samenwerkingspartners & hoogwaardige producten van SQUEEZY sportvoeding
– CYCLE TOUR CLUB lidmaatschap & CT shirt 2024
– Veilige fietsenstalling in de etappeplaatsen
– Annuleringsverzekering kan geboekt worden via HanseMerkur

https://www.cycletour.de/

Meer Nieuws

Meer artikels