BREDA TOONT HAAR WIELERGESCHIEDENIS OP EEN BIJZONDERE MANIER

Je kent ze wel, de grijze nutskasten die her en der in het straatbeeld opduiken. En het zijn meestal geen parels. Voor graffitispuiters een ideale gelegenheid om ze te ‘verfraaien’ van hun tags. Om dat te voorkomen krijgen de kasten steeds meer een creatief kleedje. Soms worden ze beschilderd maar ook foto’s worden daarvoor veel gebruikt.

Het Nederlandse Breda besloot om in samenwerking met het bedrijf URBAN ID uit Strijbeek drie nutskasten te voorzien van foto’s met het thema wielersport die een relatie hebben met hun stad. De foto’s zijn gemaakt door Johan van Gurp, destijds fotograaf van BN DeStem.

De kasten staan op de volgende locaties:

1. Frits Pirard, wielerronde van Princenhage 1975 Diaconesseweg bij entree Amphoia Ziekenhuis locatie Langendijk

2. D’n Pel, Kees Pellenaars Ettensebaan-Liesboslaan

3. Ronde van Nederland, Joop Zoetemelk Ettensebaan-Heilaarstraat.

Dus als je een fietstochtje maakt door Breda ga dan eens op zoek naar de beelden van een stukje plaatselijke wielergeschiedenis.

Meer Nieuws

 • CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSENCYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN
  Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.
  Lees meer…
 • RIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUTRIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUT
  Bij een kampioenentrui hoort een speciale fiets. Daarom ging Ridley meteen na de nieuwe Europese titel van Michael Vanthourenhout aan de slag in de eigen lakkerij.
  Lees meer…
 • EEN FOTO IN DE INBOXEEN FOTO IN DE INBOX
  Soms belanden er berichten en foto’s in je inbox die je na lezing eerst maar eens opslaat omdat het interessant is en om er later eventueel mee aan de slag te kunnen gaan. Een lid van onze tourclub is internationaal vrachtwagenchauffeur.’s Zondagsmorgens tijdens onze wekelijkse rit vraag ik hem steevast waar hij de afgelopen week is geweest. Het antwoord is dikwijls: “Een rit naar Zuid-Frankrijk en daar lossen, vervolgens naar Italië om te laden en dan weer terug naar Nederland”. Het is net als op de fiets: kilometers maken!
  Lees meer…
Meer artikels