ERVAAR HET UNIEKE KARAKTER VAN DE CYCLOTOUR DU LÉMAN 2025

Op 25 mei 2025 is het weer zover: de Cyclotour du Léman nodigt fietsliefhebbers van over de hele wereld uit om het adembenemende landschap rond het Meer van Genève te ervaren. Met zijn spectaculaire landschap, uitdagende route en unieke sfeer is de Cyclotour du Léman een van de meest onvergetelijke fietsevenementen van het jaar.

Een tocht vol afwisseling

De Cyclotour du Léman is niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een feest voor de zintuigen. Deelnemers fietsen langs de oevers van het Meer van Genève, door charmante dorpjes, langs wijngaarden en pittoreske haventjes. De route verbindt Zwitserland en Frankrijk en biedt zowel beginners als ervaren fietsers de perfecte mix van plezier en uitdaging.

Twee route-opties voor alle niveaus

Het evenement biedt twee verschillende routelengtes zodat iedereen de perfecte uitdaging kan vinden:
* 176 km rond het Meer van Genève – De complete tocht voor wie op zoek is naar de ultieme uitdaging. Start in Lausanne, Zwitserland.
* 112 km van Evian naar Lausanne – Een route voor de deelnemers die zowel van het landschap als van de sportieve uitdaging willen genieten. Startplaats Evian, Frankrijk.

Een evenement zonder klassementen – de focus ligt op genieten

Of je nu een renner met ambities of een recreatieve fietser bent, de Cyclotour du Léman is geschikt voor iedereen. Ook gezinnen komen aan hun trekken, want er is voor elk wat wils met de kortere route en een kinderwedstrijd op zaterdag. Het gaat niet alleen om het halen van de finish, maar ook om het delen van de ervaring, het samenzijn en het genieten van het ongeëvenaarde landschap.

Veiligheid en milieubewustzijn

De Cyclotour du Léman hecht veel belang aan veiligheid. Duidelijk aangegeven routes, professionele begeleiders en een uitgebreid veiligheidsconcept zorgen ervoor dat deelnemers veilig en zonder stress hun bestemming bereiken. De Cyclotour du Léman is ook een milieubewust evenement: duurzaamheid en respect voor de natuur staan centraal.

Schrijf je nu in voor de Cyclotour du Léman 2025 en maak deel uit van een unieke ervaring. Als individuele starter, in een team of met je familie – de Cyclotour du Léman biedt je de mogelijkheid om de mooiste kant van het Meer van Genève te ontdekken. Geniet van de tijd samen met gelijkgestemden, daag jezelf uit en beleef een dag die je nog lang zal heugen.

Meer informatie en inschrijven kan op https://cyclotour.ch/. Mis dit hoogtepunt op de fietskalender van 2025 niet en kom op 25 mei 2025 met ons mee om de schoonheid van het Meer van Genève op twee wielen te vieren!

Fotos: CYCLOTOUR © Feezy

Meer Nieuws

  • ERVAAR HET UNIEKE KARAKTER VAN DE CYCLOTOUR DU LÉMAN 2025ERVAAR HET UNIEKE KARAKTER VAN DE CYCLOTOUR DU LÉMAN 2025
    Op 25 mei 2025 is het weer zover: de Cyclotour du Léman nodigt fietsliefhebbers van over de hele wereld uit om het adembenemende landschap rond het Meer van Genève te ervaren. Met zijn spectaculaire landschap, uitdagende route en unieke sfeer is de Cyclotour du Léman een van de meest onvergetelijke fietsevenementen van het jaar.
    Lees meer…
  • LATEN WE EEN TOERTJE OVER DE MUREN ROND HOEI GAAN FIETSENLATEN WE EEN TOERTJE OVER DE MUREN ROND HOEI GAAN FIETSEN
    Een fietsliefhebber herbergen in het landelijke dorpje Voort is zoals de kat bij de melk zetten. Voort is met 200 inwoners het tweede kleinste dorpje van Borgloon. Recht in het hart van de fruitstreek in Haspengouw – Het Toscane van het noorden zoals ze het daar zelfs durven noemen.
    Lees meer…
  • CYCLING TOUR DUITSLAND – 25 AUGUSTUS 2024CYCLING TOUR DUITSLAND – 25 AUGUSTUS 2024
    De cyclo/gran fondo van de Lidl Deutschland Tour vindt dit jaar plaats op 25 augustus 2024 in Saarbrücken. Een ideale gelegenheid om even een totaal ander wielersfeertje op te snuiven. Bovendien hoef je zelfs niet zo ver te rijden.
    Lees meer…
Meer artikels