NIEUW: VLAAMSE WIELERCLUBS NEMEN HET TEGEN ELKAAR OP IN DE GROTE VERKEERSQUIZ

Vanaf 16 september kan je je verkeerskennis weer testen met De Grote Verkeersquiz van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en AWSR (Agence Wallone pour la Sécurité Routière). Nieuw dit jaar is een competitie tussen de Vlaamse wielerclubs, in samenwerking met Cycling Vlaanderen, waar prachtige prijzen te winnen zijn.

Schrijf je club in, organiseer een eigen wedstrijd onder leden en ontdek wie de verkeersregels het beste kent. Plezier en teambuilding gegarandeerd!

Schrijf je wielerclub nu in!

Cyclelive Magazine ging een beetje dieper kijken naar de achtergronden van de quiz en de ambities van de organisator.

Al 16 jaar zorgt de VSV voor plezier en educatie met ‘De Grote Verkeersquiz’. Deze online quiz is dé manier om je verkeerskennis te testen en tegelijkertijd bij te spijkeren. Dat dit jaar de focus ook op de wielerclubs wordt gelegd, hoeft ons niet te verbazen. De verkeersregels goed kennen en ze ook kunnen toepassen is van groot belang voor de veiligheid van wielertoeristen/wielrenners en alle andere weggebruikers.

De campagne wordt dit jaar op 16/09/2024 gelanceerd en loopt tot en met 16/10/2024. De aftrap valt samen met de Week van de Mobiliteit, wat een uitgelezen kans is om elke Vlaming nog eens te testen op zijn verkeerskennis. Wij stelden enkele vragen aan Line en Werner van de VSV…

"Vlaamse wielrenners zetten mee koers naar een veiliger verkeer"

Dag Line, dag Werner waarom legt de Grote Verkeersquiz dit jaar de focus op de Vlaamse wielerclubs?

Line: “De wielersport is een zeer populaire sport in Vlaanderen. Nergens ter wereld zijn er zoveel wielertoeristen op zo een kleine oppervlakte op de baan. Voor hun eigen veiligheid en die van anderen is het erg belangrijk dat zij de verkeersregels goed kennen. Om die nog eens op te frissen, hebben we speciaal voor hen een apart luik in De Grote Verkeersquiz voorzien. Uiteraard kunnen ook alle andere weggebruikers meespelen voor de mooie prijzen.”

Hoe gaat het dan juist in zijn werk?

Werner: “Eens de clubverantwoordelijke de wielerclub heeft ingeschreven, ontvangt hij een unieke link via dewelke de clubleden kunnen deelnemen. Bovendien heb je als verantwoordelijke toegang tot een persoonlijk dashboard, waar alle cijfers terug te vinden zullen zijn, zoals het aantal clubleden dat deelnam, wat de best en slechtst beantwoorde vragen zijn, wat de gemiddelde score is, en nog veel meer. Je hebt dus alle info meteen voorhanden om er een mooie onderlinge wedstrijd van te maken.”

Line: “Bovendien staat de eer van de wielerclubs op het spel. Via een globaal dashboard kunnen wielerclubs de strijd met elkaar aangaan.”

Waarom zou ik me als verantwoordelijke van een wielerclub inschrijven voor de Quiz?

Line: “Omdat het een leuke en effectieve manier is om de verkeersregels nog eens op te frissen bij alle clubleden en er meteen een onderling tof wedstrijdje van te maken. Pret verzekerd, de competitiegeest ook eens naast de fiets aanscherpen. De quiz duurt maar een 5-tal minuten en alle vragen gaan over fietsen (in groep). Bovendien kan je zo als club ook aan je leden en hun familieleden tonen dat je veilig verkeer belangrijk vindt.

Werner: “En er zijn ook fantastische prijzen voor de wielerclubs en hun leden. Zo kan je met de club via Cycling Vlaanderen naar de wielerpiste in Gent of Heusden-Zolder trekken, een top ervaring en teambuilding voor de ganse club. Bovendien zijn er ook een pak individuele prijzen te winnen, dus ook een grote trigger voor de clubleden zelf om zoveel en goed mogelijk te spelen.”

Bedankt Line en Werner voor dit verhelderend gesprek!

Schrijf je wielerclub nu in!

———————————————–

Oefen nu al met De Kleinste Verkeersquiz

Op de hoogte blijven van de verkeersregels? En je ineens voorbereiden op De Grote Verkeersquiz? Schrijf je dan ook in voor De Kleinste Verkeersquiz, een leuke wekelijkse quiz via mail.

————————————————

Meer Nieuws

Meer artikels