360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt

Heb je niet genoeg aan één regio als je op mountainbikevakantie trekt? Dan hebben wij een gouden tip voor jou: De Salzburger Sportwelt, want hier vind je zeven plaatsen onder één dak. Of eigenlijk onder één helm. Deze mountainbikeregio in het SalzburgerLand biedt kilometerslange trails, beboste bergkammen en rotsachtige bergtoppen. Iedereen die gewoon meer wil tijdens een mountainbikevakantie is hier op de juiste plek.

Zin in een voorproefje van Salzburg? Wat dacht je van de meest beruchte signature trail in de Alpen, de Stoneman Taurista? Het 360° Alpenpanorama is hier zeker geen loze kreet, als je het ergens echt wil ervaren dan is het hier wel.

In de Salzburger Sportwelt spreekt men in superlatieven. Met een netwerk van 1.500 kilometer aan fietspaden, 51 bewegwijzerde tochten en een trail van een klasse apart, mag men dat zeker doen. Het aanbod klinkt immers als een oneindig aantal mogelijkheden om alle disciplines en vormen van mountainbiken uit te proberen. Met zijn zeven zomersportplaatsen – Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos – heeft de Salzburger Sportwelt voor elke mountainbiker wat wils. En natuurlijk een heel bijzondere trail van een klasse apart: de Stoneman Taurista.

Fietszomer in de Salzburger Sportwelt

Op de trendy fietsplekken van de Salzburger Sportwelt bepaalt het idyllische natuurlandschap het tempo en vertraagt het je zodra je aankomt. De flow komt vanzelf dankzij het panorama en de geselecteerde routes. Als je wilt, kun je ook je conditie en coördinatie op de proef stellen tijdens tochten tot 2.000 meter in de Salzburger bergen. Talloze uitdagingen, grenservaringen en indrukwekkende natuurspektakels wachten op de kilometerslange trails. Waar zullen we beginnen tussen de ontelbare uphill, downhill en single trails?

De ultieme MTB-uitdaging: Stoneman Taurista

En dan is er natuurlijk nog de ultieme MTB-uitdaging met een indrukwekkend 360° Alpen panorama: de Stoneman Taurista. Met 123 km en 4.500 dieptemeters heeft de onbetwiste signature trail alles wat de regio zo bijzonder maakt: rustieke alpenweiden & hutten, beekjes, rivieren & bergmeren en panoramische uitzichten op 150 toppen (!) van het ruige Tauerngebergte. Niet alleen wacht je een indrukwekkend alpenpanorama op elke top die je met spierkracht hebt bedwongen, maar ook op de volgende controlepost.

De Stoneman Taurista is onderverdeeld in vrij te kiezen etappes. Dit maakt de XXL-tocht tot een persoonlijke ervaring. Er is geen ruimte voor competitief denken – op de Stoneman ben je je eigen maatstaf en is de Olympische gedachte wat telt.

Als beloning wacht het absolute hoogtepunt: de top van de Rossbrand met een adembenemend panorama zover het oog reikt. De route terug naar Flachau is een constant op en neer gaan over smalle natuurpaden, door hoogveen en naar de Johannes-waterval bij Obertauern. Een korte pitstop bij de Mandlberggut is de perfecte plek om te proosten op alpien fietsplezier met specialiteiten uit de eigen distilleerderij!

Video van de route: https://www.youtube.com/watch?v=wop8B13sT3U

DE TRAIL
De Stoneman Taurista is de ultieme mountainbike-ervaring in het hart van de Salzburger bergen.

FOTOPUNTEN
Rossbrand top: Het 360° panorama is gewoon indrukwekkend.
Johannes waterval bij Obertauern: Laat je fietsen staan voor een selfie onder de nevel van de waterval!
Krimml watervallen: Met een valhoogte van 385 meter behoren ze tot de grootste watervallen van Europa – een indrukwekkend natuurspektakel.

BESTEMMING
salzburgersportwelt.nl

Overnachten bij fietsexperts:
Alpine Gourmet Hotel Montanara****, montanara.com

MEER MOUNTAINBIKE HOTELS & REGIO’S OP
fietsvakanties.nl

Photos: © David Karg

Meer Nieuws

 • 360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt
  Heb je niet genoeg aan één regio als je op mountainbikevakantie trekt? Dan hebben wij een gouden tip voor jou: De Salzburger Sportwelt, want hier vind je zeven plaatsen onder één dak. Of eigenlijk onder één helm. Deze mountainbikeregio in het SalzburgerLand biedt kilometerslange trails, beboste bergkammen en rotsachtige bergtoppen. Iedereen die gewoon meer wil tijdens een mountainbikevakantie is hier op de juiste plek.
  Lees meer…
 • DE HARZ – MAGISCH EN ADEMBENEMEND NATUURLANDSCHAP MET UNIEKE CULTUURDE HARZ – MAGISCH EN ADEMBENEMEND NATUURLANDSCHAP MET UNIEKE CULTUUR
  Het natuurpark de Harz ligt in het hart van Duitsland. Een mysterieus landschap met donkere, uitgestrekte wouden, kloven, rotsen, kabbelende riviertjes met charmante watervalletjes en verschillende hoogveengebieden. Dankzij het ruige landschap is het gebied vooral voor actieve fietsers een paradijs.
  Lees meer…
 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
Meer artikels