VELOFOLLIES EEN VAT VOL FIETSIDEEËN

Van 17 tot 19 januari 2025 vindt in Kortrijk Xpo de 18de editie van Velofollies plaats, dé fietsbeurs voor de actieve fietser en wielerliefhebber. Bezoekers kunnen zich opnieuw vergapen aan de meer dan 300 exposanten verspreid over ruim 40.000 m² beursoppervlakte.

Met het grootste fietsaanbod in de Benelux is Velofollies duidelijk een trendsetter en biedt de beurs een mooie weerspiegeling van het aanbod op de fietsmarkt. Voeg daar de interessante workshops, een e-bike testzone en tal van interviews en meet & greets met (ex-) wielrenners aan toe, en je hebt het ideale recept voor een hele dag fietsplezier.

Een overzichtje van wat er allemaal te ontdekken is in januari 2025:

Focus op prestaties bij racefietsen en MTB

Op Velofollies kan je op vlak van racefietsen uiteraard tal van nieuwe modellen en innovaties spotten. Hier ligt de klemtoon vooral op lichtere materialen en een steeds meer aerodynamisch design van zowel kader, stuur en wielen, met o.a. het volledig wegwerken van kabels en toebehoren in het frame. Mountainbikes worden ook lichter, maar de focus ligt hier vooral op geavanceerdere schokdempers. En in beide categorieën komt ook de e-ondersteuning natuurlijk om de hoek kijken.

Gravel: geen ééndagsvlieg

De populariteit van gravelfietsen blijft aanhouden met een groeiend aantal gravelfietsevenementen, ex-renners die in de gravelfiets hun toevlucht zoeken en uiteraard de stijgende verkoopcijfers. De gravelfiets is duidelijk geen hype, maar een volwaarde fietscategorie, lichter en sneller dan een mountainbike en meer geschikt voor onverharde ondergronden dan de racefiets. Veelzijdigheid, avontuur en ontdekking zijn sleutelwoorden voor de gravelfietser die op zoek zijn naar passie, inspiratie en uitdaging tegen een achtergrond van de heroïsche beelden van de Strade Bianche. Logisch dat fabrikanten en exposanten er dan ook vol op inzetten op Velofollies met nieuwe modellen en innovaties zoals specifieke gravelonderdelen, een 1×13 gravelgroep, 30mm velgen, enz.

E-bikes unstoppable

Electric bikes have clearly been on the rise in recent years, but next edition they will be more popular than ever at Velofollies. The latest models not only offer better performance, with greater range and faster charging times, but also in terms of style and design great strides have been made. Whereas e-bikes used to be mainly practical, we now see them increasingly being designed with an eye for design. Moreover, they are also making their entrance into the “peloton”: electric support in mountain bikes, but also more and more in racing bikes, are gradually becoming no exception in sporty cycling clubs.

Fietstoerisme in de lift

Ook het aantal toeristische diensten en organisatoren van actieve fietsvakanties en cyclo’s neemt jaar na jaar toe op Velofollies. Van een aangename recreatieve fietsvakantie over socials rides tot legendarische beklimmingen en epic challenges. De website van Velofollies biedt trouwens een handige tool om snel te navigeren tussen productcategorieën en zo je ideale parcours voor te bereiden: ‘race’, ‘gravel’, ‘travel’,…

Technologie en duurzaamheid gaan hand in hand

Wat opvalt op Velofollies is dat fietsmerken ook steeds meer investeren in nieuwe technologieën, zoals geïntegreerde GPS-systemen voor navigatiehulp, trackingsystemen voor diefstalpreventie, ingebouwde hartslagmonitoring, automatische vering en uiteraard de verdere ontwikkeling in batterijtechnologie voor e-bikes met zelfs oplaadmogelijkheden voor smartphones. De focus op comfort, veiligheid en efficiëntie is hier duidelijk te merken. Deze nieuwe technologieën omarmen ook de fietsduurzaamheid, veel fabrikanten kiezen voor duurzamere materialen en productieprocessen (denk aan bamboe, gerecycled aluminium, biologisch afbreekbare smeermiddelen,…) , dus goed voor je gezondheid én het milieu.

Ben je van plan om in 2025 een nieuwe fiets te kopen, wens je tips & tricks rond voeding en training, ben je op zoek naar een leuke fietsvakantie of wil je gewoon een gezellige namiddag met fietsvrienden beleven, trends en renners spotten, dan mag een bezoek aan Velofollies zeker niet in je fiets agenda ontbreken.

Velofollies vindt plaats van vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 januari telkens van 10u tot 18u met een avondopening op vrijdag tot 20u. Tickets kosten 15 € in de online voorverkoop.

Meer Nieuws

Meer artikels